top of page

about Julie Wyseur

eenvoud, ambacht, authenticiteit

Waarom is leer zo bijzonder voor mij? Ik koester de eenvoud, de geur en de veelzijdigheid ervan. Leder komt altijd terug in een andere vorm, de geur, structuur, het patroon,… Het is nooit perfect.

Laat me mezelf even voorstellen. Ik ben Julie Wyseur, de oprichtster van JW. Na mijn studie Industrieel Productontwerpen (IPO) volgde ik een aanvullende opleiding in leerbewerking en schoenontwerp. Mijn ervaring heeft me gebracht waar ik nu ben.

Enige tijd later heb ik mijn eigen atelier opgericht, een uitdaging van jaren handwerk.

Bij JW koopt u niet zomaar een product. Samen gaan we op zoek naar een uniek en origineel ontwerp dat helemaal bij u past. Het is belangrijk om mijn brede visie en mijn creatiefste ideeën voor u op tafel te leggen. Daarom streeft JW voortdurend naar vernieuwing, verfrissing en nieuwe ontwerpen.

Werken met mijn handen? Er is niets wat ik liever doe...

Naast mijn passie voor leer ben ik ook diep geworteld in de wereld van keramiek. Om mijn basisvaardigheden op te bouwen, heb ik een tiental cursussen gevolgd, aangevuld met enkele privélessen. Al snel ontdekte ik een nieuwe liefde voor deze ambacht en begon ik zelf met het experimenteren met klei. Het is fascinerend hoe ik van een eenvoudige klomp klei iets prachtigs en unieks kan creëren. Net als leer is het draaien van keramiek een eeuwenoude ambacht die ik graag doorgeef aan anderen.

Ik koester mijn kennis en deel deze graag met iedereen die geïnteresseerd is. Daarom bied ik diverse workshops aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de authentieke essentie van deze twee ambachten te ervaren. U kunt meer informatie vinden over mijn workshops onder het tabblad 'Workshops' op deze website.

Groetjes

Julie Wyseur

bottom of page